Jagttegn

Holdstart i efterår 2020

Mere information

Bemærk! Pris afregnes direkte med underviser.

For dig der vil gå til jagtprøve.

Hvilke dyr må man jage? Hvornår er der jagtsæson? Og hvor må man gå på jagt?

Ligesom man skal bestå en prøve for at få kørekort, skal man også bestå en prøve for at få jagttegn.

Vi gennemgår jagtlov, våbenlære, vildtkendskab, vildtbiologi og vi tager på skydebanen og lærer at skyde forsvarligt med jagtgevær. Du lærer også om sikkerhedsbestemmelser, etik og afstandsbedømmelse. Vi forventer, at du går seriøst til faget, og du må forvente, at der er en vis mængde hjemmearbejde, hvis du skal kunne bestå jagtprøven.

Du skal være 16 år for at tage jagttegnet, men du må godt være 15 og når du starter på kurset.

Vi starter torsdag den 7. november 2019 og mødes hver torsdag indtil den 5. december. Så holder vi juleferie indtil torsdag den 9. januar hvor vi starter op igen og kører på til slutningen af april 2020. Du skal regne med, at der er undervisning ca. 5 lørdage i perioden marts/april 2020.

Den teoretiske undervisning foregår på Firhøjskolen, Kirkemosevej 10, 4591 Føllenslev. Den praktiske del vil foregå på flugtskydningsbanen på Stold (Vesterlyng).

Ungdomsskolen betaler for undervisningsmaterialer. Deltagerne skal selv betale prøvegebyret (ca. kr. 215,-) samt lerduer/patroner som koster 200 kr. Det anbefales også at deltage i en frivillig jagtprøve, hvor det koster 100 kr at deltage.

OBS: Den nye jagtprøve trådte i kraft i april 2014. Det betyder, at man ikke som tidligere må skyde dyr efter man har modtaget sit jagttegn, men skal bestå en skydeprøve med haglbøsse, før man må nedlægge vildt.

Underviser Allan Petersen tlf: 21630332.

 

 

Tilmeld dig nu
Praktiske oplysninger
Underviser
Ledige pladser Der er 12 ledige pladser
Pris Bemærk! Pris afregnes direkte med underviser.
Andre muligheder Jagttegn